Husbondens röst? Hellre ett glatt voff

Är det bara jag som har svårt att förstå min hund?

Tintin tittar ibland på mig som om jag vore helt bakom, en sällsynt allvarlig blick, vädjande ”Är du dum i huvudet Husse” säger de bruna ögonen som fixerar mig. Mitt förslag är att han ska lära sig prata, men egentligen förstår jag rätt väl vad han vill säga, och ibland blir det lite fånigt:

Tintin: Snälla Husse, kan jag inte få följa med? Gå inte ifrån mig, snälla…

Husse: Allvarligt talat, du sitter vid dörren med reflexsele på, klockan är närmare 23, det regnar ute, är kolmörkt, iskallt och blåser kuling. Tror du på fullt allvar att jag skulle lämna fåtöljen, brasan och ett glas portvin för att ge mig ut, bara jag, ensam? Försök gissa varför jag lämnar värmen just nu!

 

Ja att få husse att begripa är inte helt lätt, ibland tror jag att människor, trots ett oavbrutet pratande inte ens vet själva vad de försöker förmedla. De kanske skulle pröva att hålla mun istället.

December går och inte kommer det någon snö, men husse tjatar om att snälla hundar kan se fram emot jultomten den 24, men jag tog saken i egna händer, förlåt mun och fångade en liten krabat och ruskade honom tills han lovade massor med gos på magen, en frisbee och långa promenader. Det är nämligen de vi hundar önskar oss mest. 

Arbetet på Radio Viking 101,4 fortgår, https://www.radioviking.se/, det är mycket att tänka på, men att någon ska köpa in lurar som passar mig verkar inte ske, men det går bra ändå och min främsta uppgift är ju att hålla koll på Micke Wallin och husse, han som tror han är ”Husbondens röst”. Programmet är ”Herrarna på Täppan”, onsdag kväll. Lyssna på bra musik, eller som Micke uttrycker det ”Schysta Toner För Alla Generationer” varvat med prat (alltid detta pratande, det borde räcka att vifta på svansen och möjligen skälla lite) och intervjuer. Programmet inleds med ”Vad tar Ni för valpen där i fönstret” Musik i min smak alltså.

Micke Wallin får coachning i direktsändning

Sänt var det här hälsar er Tintin