Not that ”great” after all

Gummibåten bara ställer till bekymmer. Den sista läckan kan jag inte hitta så varför inte slå till på en ny? Greatwhite hade det jag behövde och till ett mycket konkurrensmässigt pris. 6499:- kändes som ett fynd där på Båtmässan i Göteborg februari 2018. Fast det är ju lite knöligt att ta en gummibåt på tåget även om den inte är uppblåst, men det var ju inget problem, Johan på Greatwhite påtalade det faktum att de bara några veckor senare skulle vara på Allt för Sjön i Älvsjö och då skulle ta med ekipaget så varför inte skriva på ett köpeavtal redan nu? Sagt och gjort, avtalet beseglades och i början av mars träffades vi på mässan, det var där för att ställa ut, jag för att bevaka mässan för nedskrivet.se och givetvis hämta ut den gummibåt jag dagen innan betalt via bankgirot.

Fast det visade sig lite krångligt…-kunde jag hämta den efter mässan, på måndagen? Tja det kunde kanske lösas, men plötsligt gick inte det av någon anledning (nu borde jag börjat misstänka något) och Greatwhite erbjöd sig skicka båten, kostnadsfritt. OK, det var ju inte läge att ge sig ut på sjön när isen låg tjock på Mälaren så visst, skicka den.

Dagarna gick och blev till veckor, efter en månad utan ett livstecken från företaget så tröttnade jag (vilket jag borde gjort tidigare, jag vet) så jag skrev ett mail och hävde köpet, begärde återbetalning per omgående. Fick svar förvånansvärt fort. Plötsligt var en container på väg inom bara någon dag så nu skulle leveransen ske. Jag hade dock tröttnat på alltsammans så jag stod på mig, återbetalning nu var mitt slutbud. Jag menar, ett företag kan få problem med leveranser, visst, men i det här fallet gällde det en båt de sade sig ha hemma som jag skulle kunnat ta med mig från Göteborg en månad innan (om jag inte åkt tåg alltså). Ett företag kan få problem med allt möjligt, men är det då inte rimligt att de kommunicerar med kunden? Så här skriver Maria på Greatwhite i sammband med återbetalningen (jodå den kom!) ”Tråkigt att du blev besviken tyvärr så ligger förseningen utanför vår kontroll och vi ber om ursäkt om du upplever att vi på något vis har ignorerat dig!

Upplever att vi på något vis ignorerat dig” med utropstecken”!” Det är faktiskt ingen upplevelse. Det är ett totalt ignorerande i min värld och förmodligen de flestas utom på Greatwhite där de tydligen tar lätt på såna saker.

Får erkänna att jag vid det här laget, trots återbetalningen, tappade tålamodet en smula, svarade Maria med kopia till Johan och deras kundtjänst så de skulle vara klara över hur jag kände och såg på saken. Sedan recenserade jag dem på google, de fick mycket dåligt betyg.

Dagen därpå ringde Johan, mycket upprörd över recensionen, den var ju för all del inte avsedd att glädja honom, men ok jag kanske hade tagit i (skrev 1,5 månaders väntan när det ”bara” var 1 månad) och rätt ska vara rätt. Nu ville han sälja mig en gummibåt igen, först leverera och sedan få betalt. Jag avböjde. Jag skulle då få den till inköpspris, men då jag inte är ute efter förmåner på det viset tackade jag vänligt, men bestämt nej tack även till detta. Jag gick på grund av hans totala förtvivlan på gränsen till gråt och ursäkter med på att radera recensionen på google vilket jag gjorde omgående efter samtalet.

Så nu är historien till ända. Nästan, för jag skrev faktiskt entusiastiskt här på nedskrivet.se om mässan i Göteborg och om mina inköp så jag väljer att presentera den korrekta bilden om min erfarenhet med att göra affärer med Greatwhite. Jag har också gett Johan råd om hur de i framtiden ska behandla sina kunder och tänka efter före de skickar mail som lätt kan uppfattas fel. För jag har absolut inget intresse av att sänka dem, jag vill bara inte göra affärer med företag jag inte litar på. För min del slutade den här historien med att jag låg ute med 6499:- i månad, som Johan på Greatwhite påpekade är det bara småpengar för dem och visst, det är absolut ingen förmögenhet för mig heller, men det är trots allt mina intjänade, beskattade pengar så det har ett större värde för mig. Nåja, de är nu där de hör hemma. Slutet gott och det är ju bra/Christofer

PS nu måste jag bara komma på om jag ska fortsätta reparera den gamla gummibåten eller köpa en ny, men jag är väldigt trött på att köpa gummibåt, det är helt enkelt för krångligt.