Nu gick jag allt i fällan. Erkänner villigt, lite korkad är jag

Hur länge kan man diskutera en lag som tycks engagera en 6-7% av berörda? Det gäller förstås frågan om vilken promille som ska gälla när man framför en båt. OK, frågan är mer komplicerad genom lagens konstruktion, nämligen att om båten är längre än 10 meter och/eller gör mer än 15 knop så gäller 0,2 promille, annars gäller den gamla lagen. Inte helt logiskt, det håller jag med om, men när lagen infördes så handlade motståndet väldigt mycket om att det inte var någon mening att ge sig ut på sjön och angripa de som inte höll med. Hittade ett klassiskt exempel på Marinforum http://www.maringuiden.se/forum/topic/65890-sj%C3%B6fyllerilagen-sista-ronden/?hl=kbv#entry448719 där Ola Ljungström ger exempel på sin förfinade debatteknik ”Moralister, nykterhetstalibaner, floskelanförare som stått helt utan sakliga argument får säga vad de vill och vifta med fostringspekpinnen, men att avhända folks eget ansvar och omdöme måste och ska ske på sakliga grunder, inte på påhitt i särintressens intressen som i detta fallet ” Så vi som inte tycker som Ola är moraliska, nyktra talibaner som bara använder floskler i stället för argument. Tja, hur svarar man på det ”argumentet”?

Nu har jag förstått att Ola framförallt blir upprörd då jag påtalar hans våldsamma påhopp på KBV, men dåligt hopklippta filmer, elaka visor och bilder har gjort att jag kanske gått över gränsen, ber i så fall om ursäkt Ola, men det är i min värld lite märkligt att du inte har koll på deras budget, visst, en miljard per år är mycket pengar för mig och de flesta löntagare, men det måste ställas i relation till statsbudgeten, kommer du upptäcka att det ”snuspengar” (ursäkta vitsen, min pappa var från Göteborg).

Hur dum får man vara? Tja eftersom det här skrivs på min sida och jag själv väljer att skriva det här får jag skylla mig själv. Nej jag ska nog ägna mig åt livet istället, var på båtmässan i lördags och passade på att prata med ”Båtfolket” som inte kändes vid den anhopning besökare som skriver på deras lista vilket Göran Gabrielsson skrev på sittbrunnen.se och fick Ola att ta till storsläggan efter min faktagranskning, men tyvärr Ola, jag tror mer på ”Båtfolket” i montern, annars hade det väl varit korkat att ställa dem där?

Nej nu får det vara slut på min egen dumhet, ber att få stiga av, men kommer fortsätta skriva om mer angelägna saker då. Välkommen åter.

Lämna ett svar