Jag, en radioprofil?

https://www.radioviking.se/templates/radioviking_2018mars/images/header.jpg

Så har det alltså skett, ”Rulla in en boll” är i etern.

Jag har alltså gjort min officiella radiodebut med eget program. Valt musik, pratat, skött ett mixerbord och pratat med en lyssnare i telefon under pågående sändning! Två timmar torsdagen den 12 april mellan klockan 10.00 till 12. 00 var det jag som stod för underhållningen på Radio Viking 101,4 MHz . Med god hjälp och mycket uppmuntran av Micke Wallin på nämnda radiokanal så gick det riktigt bra. Micke utmanande dessutom mina demoner med att plötsligt göra sig ett ärende på ”byn” (Ekerö Centrum) mitt under brinnande sändning. Han är en klok man Micke som förstår vad som behövs.

Att sända radio har faktiskt länge varit lite av en dröm och nu är den uppfylld, och det ger självklart mersmak så jag kommer tillbaka, redan nästa vecka, samma tid, samma kanal är det stor, överhängande chans till och med att jag åter greppar hörlurar, mick och reglage.

Väntar med spänning på vad min gode vän Sebastian Flink ska säga nu när debuten är över. Hans kommentar när jag släppte nyheten om den stundande sändningen var att ”Jag kan inte se dig prata i radio”. Efter mitt påpekande om att man sällan, för att inte säga aldrig ser den som är i radion (till skillnad mot TV-mediet) så erkände han att det var en god synpunkt och möjligen en viss tröst för lyssnaren. Sebastian är som han är trots sin ”akademiska karriär” som han kallar för många år på universitetet där han tillbringar sina dagar slumrande över böcker, tabeller och pärmar, bestämt hävdande att hans forskning har betydelse för mänskligheten. Oklart vilken del av mänskligheten och han svävar alltid på målet när han ska förklara vad han egentligen pysslar med, men väldigt akademiskt är det i alla fall.

Det var en liten utvikning från ämnet, men kontentan är ju alltså den att Jag har pratat i radio! Fast mest spelade jag bra musik förstås, och det kommer mera. Och det lär dröja innan jag kan kalla mig” radioprofil”, men håll med om att det låter snyggt?/Christofer