KBV Behövs!

Det kom ett mail. Tja, det kommer rätt många, men det här var från André Persson som jag sedan tidigare hört om då han ivrigt påhejad av rättshaveristerna i ”Båtfolket” ska skriva en ”granskande” bok om Kustbevakningen. Med tanke på att hans nuvarande sponsorer mest tycke bestå av just ”Båtfolket” så kan man lätt räkna ut att det hela går ut på att förtala de mycket duktiga män och kvinnor som tjänstgör året om kring våra kuster och gör en stor insats för miljö och säkerhet.

Visst, de övervakar, också, på statens uppdrag även nykterheten, men det är en försvinnande liten del av deras uppdrag. Försök förklara det för ”Båtfolket” och deras anhang. Jag säger bara lycka till! De tror nämligen att Kustbevakningen sätter sin egen agenda och själva tilldelar sig uppdrag. Sorgliga typer det där, men vad kan man förvänta sig av folk som inte kan åka båt utan att dricka?

Nej låt oss tillsammans om inte förhindra utgivningen av Andrés kommande ”värk” så stöd inte projektet ekonomiskt. Och kommer det mail till er med där han tigger pengar så gör som jag, svara vänligt, men bestämt och placera därefter hans mail i spamkorgen (vet inte om det hjälper då han använder olika adresser varje gång, men det känns bra)

Och ha en fortsatt bra båtsommar

3 thoughts on “KBV Behövs!”

 1. Så ”båtfolket” är ”rättshaverister” – bara för att de sponsrar en bok?
  ”Kan inte åka båt utan att dricka”
  Det gäller verkligen att ta i från golvet, frågan är mer komplex än så.

  ”De tror nämligen att Kustbevakningen sätter sin egen agenda och själva tilldelar sig uppdrag. ”
  KBV sätter inte sin egen agenda, det gör regeringen via ett regleringsbrev. Där står att KBV ska ”arbeta med identifierade problembilder”. Gissa hur KBV svarade på det när de ombads att identifiera problembilden som den nya lagen promillelagen ska lösa?

  1. Kul att du hittade hit Ola, Välkommen. Är vid det här laget rätt van vid att du blir upprörd över att jag inte tycker som du, men det kommer jag fortsätta med. Och du kan fortsätta tycka som du vill, himla fint med demokrati. Ha det gott.

Lämna ett svar