Hundar och hussar

Det händer en del i Tintins liv som hund, besök hos veterinären där höfter och armbågar röntgades och resultatet lät inte vänta på sig, full pott! A på höftleder och UA på armbågar. Vilket slår sönder min teori om att han är en bortbyting, ni vet som trollen gör när de stöter på ett sällsynt vackert barn eller varför inte en hund? Nåja, för det mesta är Tintin en mycket väluppfostrad hund och söt som få. Vilket somliga dagar är tur för honom, vem kan bli arg på den nosen?

Det finns hundar som är rädda för att gå till veterinären, inte jag inte, där finns så många spännande dofter, hundar, katter och en stor burk med hundgodis som husse med viss möda lärt sig öppna. Fast det senaste besöket var lite märkligt, minns inte så mycket förutom ett lätt stick i benet. Sov tydligen en stund och vaknade upp igen med nyklippta klor, men tycker det är en klar overkill att sövas för det lilla. Sedan började de riktiga övningarna. Husse som ibland är lite klantig hade bucklat till bilen även om han påstår att han är oskyldig, men ni vet hur de är? Försvinner söndagssteken är det hundens fel och blir det repor på bilen är det troligen mitt fel det med, jag som inte ens får sitta på förarplatsen! Nå, vi skulle åka kommunalt hem vilket innebar en promenad till tunnelbanan, en rätt trevlig resa med vänliga medresenärer som tyckte jag var söt och det har de ju rätt i. Därefter 2 bussar och ytterligare en promenad innan vi var hemma. En heldag får man nog kalla det. Väl hemma var det skönt att dra på sig morgonrocken och äta en bit mat.

cof

Min företrädare Vilma påstås (förstås) varit en förträfflig vakthund, vi Welshar är inte dåliga vi heller, missar aldrig att med glada skall och viftande svans möta såväl vän som främling, de kan ju ha något gott i fickan. Nu har husse satt upp en skylt där han varnar för mig, känner mig märkligt stolt, men är medveten om att jag kanske inte lever upp till förväntningarna fullt ut. Fast när min kompis Hugo eller ännu bättre Alfons är här så får busarna se sig för. Där snackar vi tuffa grabbar!

cof

Annars är det mycket träning just nu,misstänker att husse har planer på att utbilda mig till jakthund och jag är otroligt talangfull, så länge belöningar hägrar, vi Welshar förväntar oss faktiskt betalt för jobbet. Är man av gammal fin familj och har stamtavla så ingår det liksom. Visst?

oznor

Blöta tassar och glada skall önskar Tintin