Hundlivet är härligt.

Med en Welsh i huset så blir det aldrig långsamt”, kanske inget gammalt djungelordspråk, men träffande. Welsh Springer Spaniel beskrivs som glad, aktiv oförutsägbar och intensiv ras, det är bara några egenskaper förutom att den är outtröttlig och ständigt hungrig. Som väl är har den en väldigt hög ämnesomsättning så till skillnad mot husse syns det inte alls.

Fast det här ska ju mer vara Tintins betraktelser i serien ”Ett hundliv” så jag låter honom ta över tangentbordet. Fast det är lite svårt med så stora tassar så han får helt enkelt diktera så knackar jag ner.

Livet som hund här ute på Färingsö är rätt OK, visst har jag synpunkter på mängden mat som serveras i på tok för små portioner, men som väl är utgår ibland bonus i form av en skål filmjölk och en och annan godisbit slinker ner när jag som omväxling lyssnar på ett kommando eller så. Lystring är annars inte min starka sida, om jag ska tro Husse, men det är förstås lite oklart då jag inte hör på så noga. Husse pratar lite för mycket och har sällan något viktigt att säga utöver ”Varsågod, ska vi gå ut eller hopp och lek” .Och en regnskur är inget hinder för en Welsh. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder och hussar.

Nåja, förra veckan var jag med Johan, en av mina hussar och bodde både i Enköping där vi var i svampskogen och jag var väldigt duktig och hittade massor med kantareller även om jag tydligen missuppfattat en del av övningen genom att mest springa runt och trampa på svampen husse och hans fästmö just höll på att plocka upp. Sedan åkte vi till Tallkrogen och där jag gjorde succé med min imitation av spökhunden genom att drapera mig i en gardin. Enligt mina hussar är det en av de få tillfällen jag faktiskt satt still under ett fotoögonblick, annars gör jag mig bäst i hög fart eller i djup sömn i en soffa eller säng.

Eftersom jag etablerat mig som skribent här på nedskrivet.se så har jag också skaffat mig en mailadress tintin(at)nedskrivet.se så nu kan du skriva direkt till mig. Ser fram emot det, men vill bara ha positiva synpunkter. Inget gnäll eller skäll tack, jag är faktiskt en liten oskyldig hundvalp…”

Glada skutt önskar Tintin